Kaikkia kans

Oisko se tullu kesä ku raparperitki kasvaa? Kadoksissa olevaa lämpöaaltoa etsittiin porukalla.

Sipan kentän kauimmaisessa päädyssä pk-esteet ja koirakenttä.

Rássi kävi tässä päivänä eräänä tottistelemassa briardi Rastan kanssa Sipan kentällä. Otettiin vähän koetyyppistä settiä mahdollinen kokeisiin ilmoittautuminen mielessä. Paikkamakuu oli hyvä, vaikka noutojen kohdalla Rássin kaula nousi kuin joutsenella ikään. Tottis muuten ok, paitsi kapulan pyörittelyä, ja eteenmeno lähti huonosti.

Tottiksen jälkeen vuorossa oli Minnan talloma niinikään koetyyppinen jälki, krepit kuitenkin kulmissa ja kepeillä. Rássi oli todella hyvässä tunnetilassa janalle lähdettäessä. Siltikin takajälki, jolta sujuvasti käännähdimme oikeaan suuntaan. Jälki oli aika hyvä, kepeistä yksi tosin olisi jäänyt. Loppua kohti homma parani kuin sian juoksu ja toinen kulma oli oikein siisti ja sujuva. Liinan käyttöön on jotenkin hankala oppia (liikaa asioita tapahtuu yhtaikaa ja koirakin etenee koko ajan...), ja kaiken kukkuraksi kumahdin kerran kumoonkin Rássin perässä hilputellessani. Onneksi pisteitä jaetaan löydetyistä kepeistä, ei taiteellisesta vaikutelmasta...

Jotta päivä ei olisi jäänyt puolitiehen, teimme vielä esineruudun. Siinä monipuolisesti esineitä eri materiaaleista,  syvyyttä noin 50m ja leveyttä vähän niukemmin. Ei huomauttamista.

Lopputulemana ilmoitin sitten Rássin Kemin Yöttömän Yön kokeisiin aloittamaan pk-uraa :) Luvassa ennen koetta ainakin hermoilua, janatreeniä ja tottista.

Tsabba tänään esineruudussa
Päätimme jalostuslainaan tulevan Hallan (Kellokas Heavy Joik) omistajan kanssa Hallan astuttamisen siirtämisestä ensi talven juoksuun. Halla tekee seuraavat juoksunsa luultavimmin jo nyt heinäkuulle, ja astuttamisen suunnittelussa uhkasi tulla liian kiire mm. urosvalintojen suhteen. Lisäksi näin Halla on mahdollista saada luonnetestiin ennen astuttamista. Halla täyttää syyskuussa kolme vuotta, joten ikään nähdenkin aika on ensi talvena ihan sopiva.

Rássi teki tänään kolme janatreeniä ja molemmat koirat kävivät esineruudusta kolme omaa esinettä. Tsabbakin teki hyvin töitä, vaikka kolmas esine meinasi olla kovan takana, ja meinasi sillä vähän jo uskokin loppua. Rássin pikkujäljet loppuivat keppeihin, joille kaikille siisti ilmaisu maahanmenolla, jee! Illalla piti mennä vielä tekemään eteenmenoja, mutta menimmekin järvelle uimaan. Tosin porukasta Rássi on ainut, joka ui. Mutta kaikki kuitenkin kastuimme enemmän tai vähemmän :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pennut muuttivat omiin koteihinsa

Tsekattuja

Virallisia