Toko VOI, naps!

Sateinen Tornio tarjosi kosteat puitteet Rássin toko voi-luokan korkkaukselle. Belgillä on karvanlähtö ja ohjaajan märät kädet olivat lähtemättömästi karvakuorrutuksessa. Aika vinkeää kätellä tuomaria :)

Onnistumiset ensin:
-loistava tunnari palautuksen pientä kapulan pureskelua lukuunottamatta
-täydellinen ruutu takarajalle
-erinomainen seuruu, tuomarin sanoin "tällaista harvoin näkee". Itsehän en sitä nähnytkään joten Alluun luotan ;)
-innokkaat noudot, joista laukkapalautukset
-hyvät kaket, joista yksi m-i hieman matalampi
-sähäkkä luoksari jäätävällä stopilla

Epäonnistumiset:
-paikkamakuun tunnetilassa täydellinen epäonnistuminen. Ikinä koskaan en ole paikkamakuuseen vienyt niin levotonta koiraa. Rássi hyppi jopa tuomaria vasten juoksutarkastuksessa.
-liikkeestä istumisessa en keskittynyt tarpeeksi ja toisaalta olin jo matkalla Tornioon tullut siihen tulokseen, että liikkeestä istumisen se seisoo. Kyseessä siis ns. varma liike. Oli käynyt istumassa ja noussut seisomaan, epävarmuutta käskystä siis
-kaikissa noudoissa metsku mukaanlukien kapulan suussa pyörittelyä

Puolen vuoden koetauon tuloksena todettavissa oli ohjaajan hermostuneisuutta ja epäloogisuutta kokeen alussa. Ohjaajan tunnetila ihan jees, kun vauhtiin päästiin. Koira oli vallaton liikkeiden välissä ja kylkeytymässä liikkuriin aina kapulan liikkurin kädessä havaitessaan.

Paikkamakuu 8 (oisko voinu mennä levottomuudesta enemmänkin, epäilen että olisi), liikkeestä istuminen nolla, tunnari 9 (pieni pureskelu, pari hampaan kuvaa kapulassa), kaikki muut liikkeet 10. Pisteet yhteensä 278, sij 2/3 VOI1. Tuomarina Allan Aula. Allu ei ottanut pisteitä noutojen kapulan pyörittelyistä, koska koira ei purrut kapulaa. Joo, sillä saralla on töitä tehty ja tehdään näköjään edelleenkin.

Next stop EVL.

Viikonloppu vietettiin Hirvikarissa leireillen. Harmittavasti varsinainen ongelma jäljellä eli ryysääminen tuli näkyville vasta leirin kolmannessa ja viimeisessä jäljessä. Parhaimmat neuvot/vinkit/kokemukset taisivat tulla muilta belginomistajilta. Kaikista kirkkaimpana oivalluksena vielä se, että koira jatkaa päivienkin tauon jälkeen seuraavalla jäljellä siitä viretilasta, mihin edellinen jälki jäi. Niinhän se on, vaikken ole sitä osannut ottaa huomioon.

Tsaban maha toimii normisti, jeee! Pikkukoira olisi ollut hyvä saada tokokokeisiin ennen juoksuja, koska silloin se on parhaimmillaan. Juoksujen jälkeen muutenkin temperamentiltaan rauhallinen koira on flegu. Ja jotain täytyy varmaan keksiä heti seuraaviin epiksiin, jotka toivottavasti ovat pian ja joihin vieläkin toivottavammin pääsemme osallistumaan. Laisin koe Rovaniemellä voisi olla se jonkinlainen tavoite juoksuista riippuen.

Kommentit

  1. Onnea aika älyttömästi VOI-ykkösestä ja menolipusta EVL:ään!!! Niin sitä pitää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pennut muuttivat omiin koteihinsa

Tsekattuja

Virallisia