Hajalla son

Nimittäin Rássin rullailmaisu. Syynä eivät ole vieraat maastot tai maalit, niin kuin ensin tulkitsin, vaan suorapalkat. Kemin leiriä edeltävänä iltana hakutreeneissä ilmaisun suhteen kaikki oli normisti ok eli tosi hyvä, viimeisellä maalimiehellä suorapalkka. Koko kesän olen reeneissä ottanut osan maaleista suorapalkalla, osan ilmaisulla. Yleensä suorapalkka on ollut ainakin viimeinen maali. Ei ole suuremmin haitannut ilmaisuja. Sitten Kemissä ja sen jälkeen kaikissa hakutreeneissä Rássi on jäänyt maalille odottelemaan ja nyt jopa kaivamaan yhä pahenevaan tahtiin suorapalkkoja maalimiesten käsistä ja taskuista. Ottaa rullan vasta avustettuna ja toimii sen jälkeen kyllä ok. Mutta että ei ikinä enään yhtään suorapalkkaa Rássille! Pelkkää ilmaisua ottaessa tuo ei tule esille niinkään, mutta maasto menee vain huonompaan suuntaan, arrggh. Ja niin kun minä epäilin suorapalkkoja Rássille, koska se ei halunnut niille jäädä opittuaan rullan tuonnin. Kannattaisi kuunnella itseään, jälleen kerran.

Jäljellä sen sijaan sensaatiomaisia onnen tunteita. Suvi talloi eilen Rássille 500 m pitkän jäljen sekä korkeuseroltaan että alustaltaan vaihtelevaan maastoon. Jäljen hapatessa bongasimme maastossa erinäisiä marjastajia, sekä metsästäjän karjalankarhukoiran kanssa. Mulla oli janana metsätie, mutta vuorollaan marjastaja ja metsästäjä koiransa kanssa talsivat pitkin minun janaani, joten hylkäsin janan kokonaan. Syötin koiran suoraan jäljelle. Ensin mietin etten ajaisi kuin ekalle kepille, koska häiriöjälkiä oli niin paljon, mutta rohkaisin sitten mieleni. Huhhuh, se ajoi koko jäljen! Parissa kohdassa ja kulmassa se varmisteli ja otti vähän matkaa takajälkeä, mutta annoin sen vain tehdä töitä omaan tahtiin. Ja niinhän se tyttö teki :) Kaikki kepit ok.

Huomenna tehdään taas ilmaisuja ja tottista, vierailla tyypeillä. Pakkohan sen on uskoa, ettei ilman rullaa tule palkkaa...Tottiksessa teemana on ollut paikkamakuu, josta EI lähdetä ryömimään. Ei ole nyt tutuilla kentillä ryömiskellyt, tosin sillä on ollut "poliisi" kyttäämässä lähellä. Huomena katsotaan sitten vieraan kentän paikkamakuu ja kuinka korkealle se penteleen vire taas ampaiseekaan ;)


Kommentit

 1. Minusta tuo Rassin probleema on tavallaan 'hyvä ongelma'. Koiralla on ainakin hyvä vimma maalimiehille ja itse uskon että pitkässä juoksussa suorapalkkaus on kannattavaa. Kolmosen radoilla voi olla maapiiloja ym muita vaikeammin paikallistettavia, jolloin maalimiesmotivoitunut koira menee perille asti ennen kuin nappaa rullan ja osaa viedä näytöllä piilolle asti eikä sinne päin.
  Toki tuo on nyt suunnitellun alostartin alla ikävä ongelma ja siihen on varmaan ainut lääke puhtaat ilmaisureenit näyttöineen ja rauhallisineen ruokapalkkoineen.
  Oishan tämä koiraharrastus liian helppoa jos ei koskaan tulis ongelmia eteen ja varsinkin hakukoulutuksessa, vrt valeilmaisut, mahdolliset liian lyhyet kattamattomat pistot jne.
  Työsarkaa riittää varmaan aina. :)

  VastaaPoista
 2. Puhtaat ilmaisutreenitkään eivät tuota tällä hetkellä tulosta, se ei vain yksinkertaisesti ota mitään rullaa. Vimma maalimehen palkalle on kyllä, mutta koiran mielestä se pitäisi saada jollain muulla keinoin kuin sille opetetulla rullakaavalla. Alostartti on jo unohdettu, koira on todella sekaisin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pennut muuttivat omiin koteihinsa

Tsekattuja

Virallisia