Pikkasen jälkeä ja tokoa

Joka päivä yhä enenevässä määrin sataa vettä. Syksykelit todella. Rássille tällä viikolla yksi Suvin polkema 500 m jälki + esineruutu. Jäljellä helpohkon alun jälkeen tien ylitys (syvät ojat) ja siitä jatko melkoiseen pusikkoon. Tien ylityksen selvittelyssä meni sen verran aikaa, että kun Rássi löysi jäljen jatkon tien toiselta puolelta, se ei malttanut enää ilmaista jäljen kahta viimeistä keppiä, joista toinen oli heti tien tien ylityksen jälkeen. Liinasta seis viimeiselle kepille ja koira palasi saman tien suoraan kepille ilmaisemaan. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä jälki,  koira työskenteli aktiivisesti sekä tien ylityksen että vaihtelevan maaston.

Perjantaina hallilla yleisellä tokovuorolla, mukana molemmat koirat. Rássi teki ensin liikkuroituna ohjatun noudon molempiin suuntiin ja sitten merkin kautta ruutua. Ohjatut tosi hyviä, sen sijaan ekalle ruudulle se lähti väärään suuntaan. Oiskohan mulla ollu vartalo-ohjaus oikealle, vaikka käsi vinkkasi vasemmalle. Vaikea sanoa ilman videota. Koira korjasi kyllä käskytettäessä suunnan, mutta se on niin nopea että paljon ehtii tapahtua lyhyessä ajassa. Kaket jees, hyvät merkit.

Tsaballe seuraamispätkä, luoksarin stoppia ilman maahanmenoa ja ruutua lelulla ja ilman. Se jää tyhjään ruutuun liian eteen, joten oikeaa paikkaa ruudussa täytyy reeniä erikseen seuraavaksi. Muuten hyvä ilme, haukkumiseen otin kantaa jonkin verran. Suotavaa olisi, ettei se haukkuisi liikkeen aikana, vaikka liikkeiden väleissä haukkuukin nykyisin ihan aina. Loppupalkkana kanankauloja, muuten palkkaus pallolla ja ruudussa Rássin todepatukalla.

Pari kanankaulaa autossa syönyt Rássi palasi takaisin halliin ja paikkaistumiseen Jetan viereen. Siitä samaan syssyyn tehtiin sitten vielä paikkamakuu. Istuessa läähätteli, mutta hallikin oli tosi lämmin. Muuten jämerästi paikallaan. Makuu ihan hyvä, lonkalle se alkoi kallistua, mutta melkoisen suorassa kuitenkin. Voi, kun se kokeessakin voisi tehdä noin rauhallista paikkamakuuta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pennut muuttivat omiin koteihinsa

Tsekattuja

Virallisia