Hej, Hej helmikuuta!
Rássin juoksut meni jo, joten ekat evl-kokeet tulevat eteen nyt helmikuussa. Tsabba juoksuttelee vielä. Mahtava juttu on Rássin juoksujen aikana ollut ettei juoksutaukoa ole ollut tarpeen pitää ollenkaan. Sekä Activen hallilla että OKK:n kuplassa on saanut käydä treeneissä housut jalassa juoksuista huolimatta. Ainakaan Activella ei ryhmätreeneissä ole uroksilla ollut vaikeuksia treenata juoksunartun kanssa. Paikkamakuut ja -istumiset on tehty normaaliin tapaan. OKK:n tottistreenit Rássi on tehnyt viimeisessä parissa. 

Tottistreeneissä oleen edistytty virheiden korjauksissa hyvin, vaikkei vielä tarpeeksi. Kapula-asiaa on työstetty oikein tosissaan. Palkattu ruualla pelkkiä kapulan hakuja telineeltä ilman noutoa. Tehty saalisrauha. Tasamaanouto sujuu jo ilman huutamatta, joten edistystä on tapahtunut, mutta kapula kyllä väpäjää vielä. Varsinkin tunnarikapulat roikkuvat miten sattuu kun vire on korkealla.

Tsabba on treenaillut Activen hallilla tokojuttuja. Jonkun verran se on saanut porhaltaa myös agiesteitä treenien lopuksi, jos olen osannut lopettaa treenin ajoissa ja hyvä virta on ollut vielä päällä. En ole koskaan aiemmin laittanut sille ruokaa ruutuu, vaan sillä on ollut siellä lelu. Tämä siksi, ettei se alkaisi etsiä ruudusta ruokaa, koska silloin kyllä saan huudella kuuroille korville käskyjä. Nyt olen kuitenkin käyttänyt pari kertaa kuivattua kanaa ruutuun menoissa, koska vauhtia täytyy saada lisää. Hyvin sitä on tullutkin, mutta jonkinlaista taiteilua on a thin line tässä täytyy varmaan harrastaa. Toinen, aiempi jo etukäteen hyvin tiedostettu virheliikkeeni oli Tsaban haukuttaminen vireen nostamiseksi, sen tiesinkin jäävän ongelmaksi. Nyt Activella tosin on tuntunut, että uusi halli on vähentänyt ääniongelmaa. Vain noudot saavat Tsaban haukkumaan. Mulla on kyllä selvästi noitten noutojen kanssa työtä tehtävänä...Onneksi Tsabba sentään pitää kapulaa moitteetta.

Olen kysellyt lappalaiskoirien jalostustoimikunnalta useampaa urossuositusta, koska aikomani yhdistelmä Jekku x Halla ei sellaista saanut. Syynä oli kilpirauhasen vajaatoiminnan ja epilepsian keskivertoa korkeampi riski. Sen sijaan sain suosituksen vastoin uskomuksiani Jekku x Tsabba -yhdistelmälle ja Hallalle olen kysynyt toista urosta, jolle sain suosituksen. Nämä näkyvät toki rotujärjestön sivuillakin. Pikkasen pitää nyt pohtia mitä näitten suunnitelmien kanssa lopulta tekee.  Onneksi Hallan juoksu ei ole vielä alkanut.

Kati on astuttanut Sirman Runnulla, joten lapinporokoiria toivon mukaan on tulossa Arapiekkaan. Sieltä on tilauksessa minulle sijoitusnarttu, jolle kotikin on jo katsottuna :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pennut muuttivat omiin koteihinsa

Tsekattuja

Virallisia