Hallittua hakua ja Activen tokot

Viikonlopun ulkotokot onnistuivat hienosti. Olin jämeränä molemmille ja muistin vaatia oikeita suorituksia ja Tsabalta hiljaisuutta. Rássille ohjattua ja ruutua lopuksi. Ei ongelmia.

Lauantai-iltana käytiin katsomassa curly hevosia ja Rássi pääsi tutustumaan hevosten lisäksi vielä kaverini russeliin, joka onkin mainio tapaus. Rássin ja Minnin leikit menivät hienosti yksiin, vaikka mulla vähän epäilytti etukäteen mitä tuleman pitää.

Sunnuntain teemana oli hallintaa hakuradalla. Tiukasti seurautin alueelle ja siitä krepeillä merkkaamiltani kohdilta lähetin pistoille. Maaleilta ääniavut ja irtorullat, palkkoina pallot ilman taistelua (paitsi viimeinen). Kolmas oli tyhjä, jolle upposi hienosti. Olin itse vähän turhan lähellä lähetyspaikkaa, joten koira palasi pistolta vinosti taaksepäin kohti keskilinjaa. Neljäs pisto oli myös ääniapu ja irtorulla, mutta käytännön sanelemista syistä rulla oli vieras, patukantyyppinen juttu, ja sehän aiheutti hetkeksi päänvaivaa koiralle. Oliko kyseessä suorapalkka vai rulla? Rássi ratkaisi asian oikein ja toi rullan minulle. Hieman sylki eteensä tätä vierasta rullaa. Hyvät treenit kaiken kaikkiaan. Hallitut suorat pistot ja hyvät rullailmaisut. Jatkamme tällä linjalla taas ensi viikonloppuna. Hakukelithän ovat mitä mainioimmat, ei lunta, ei pakkasta, muttei myöskään itikoita. Kyllä kelpaa metsässä köllötellä.

Tänään Activella Jenni Ojalan valmennusryhmässä. Aloitetaan positiivisista asioista. Tunnari Jennin liikkuroimana, hieno.
No sitten kaukot menivät sinne päin, ois tarvinut takapalkan ja rauhallisemman vireen. No, loppua kohti paranivat. Jenni antoi mietittäväksi takajaloille targetin ja kaksi eri maahanmeno- ja istumiskäskyä. Minähän olen niissä oikaissut ja luottanut toistoihin ja lihasmuistiin.
Ohjatussa toi perkele keskikapulan toisen kerran elämässään. Ei pysähtynyt vaikka karjaisin kiellon vaan toi keskikapulan perille asti. Ohjasin sitten vain hakemaan vasemmalta sen oikean kapulan, jonka haki tietysti muina miehinä. Sitten vielä kerran liikkuroitu ohjattu vasen, joka hyvä.
Paikkaistuminen ok. Paikkamakuussa lonkalle ekassa setissä. Toisessa setissä pyöritteli takamusta ja Jenni kehoitti alkamaan makuutreenit palkka etujalkojen välissä. Siten koira voisi keskittyä muuhun kuin kaipaamaan minua (ja äksöniä). Tähän alan kyllä pakostakin, paikkamakuissa kun suunta on ollut koko ajan rauhattomampaan paikallaoleskeluun.

Kuva Kaisa Heikkinen

Kuva Kaisa Heikkinen
Samalla lupasin mennä Activen tokoepiksiin sihteeriksi, liikkuroimaan jotakin (toivottavasti ei ylempiä luokkia, se on vain niin vaikiaa...) ja tietenki osallistumaan Rássin kanssa. Tsabankin kanssa olisin mielelläni osallistunut, mutta episten suolainen hinta 20 e /koira ehkä hieman jarruttaa. Huomena pk-tottikset, joissa jatkamme noutoja. Torstaina olemme Rássin kanssa tokon koulutusohjaajakurssilla ohjausharkkakoirina, liikkeinä ainakin ruutu ja ohjattu. Treenit videoidaan ja kurssin vetäjä kommentoi ne blogiin, hauskaa :)


Kommentit

  1. 20e epävirallisesta kokeesta, huh huh! Mihin tämä maailma on menossa...

    Saat tulla sitten meille pitämään tokotreenit kun olet saanut paljon uusia ideoita siellä maailmalla ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta

Passikuvia