Bäk tuu tö beisiks

Se on talvi nyt. Maastotreenit ovat kaikki tauolla. Hallilla on jatkettu tottiksia ja Activella tokoja, ohjatuissa treeneissä siis lähinnä Rássi. Kumpikin koira on tehnyt perusharjoituksia, seuraamisen paikkaa on vahvisteltu imuttamalla eri versioin, ja tokon kakeja tehty uudella avulla. Molemmat ovat opetelleet ensin peruuttamaan pyyhkeen päälle niin että takajalat ovat pyyhkeellä. Siinä sitten tehdään kaken liikesarjoja, aika läheltä ja takapalkka kaukana takana. Auttaa varsinkin Tsabbaa, mutta myös belkiä. Tsabba oppi nopeampaa liikkeen ensimmäisen osan eli peruuttamisen alustalle, kun Rássin piti luonnollisesti tarjota ensin kaikkea pyyhkeen nostamisesta pyyhkeen ympäri kiertämiseen.

Rássin työvirettä työstetään alas ruokapalkalla. Tokoepisten evl:ssä vire oli niin korkealla, että sen enempää ei juuri voi seuratessa painaa, ja tunnarin kohtalonkin voi sitä myötä arvata. Merkille jäi vinoon ja ohjatun kapulaa luonnollisesti pyöritteli suussa. Paikkaistumisessa jojoili valmistavassa vaiheessa, singahti maahan ja perusasentoon. (Tosi nopeasti muuten, harmi että salamannopeudesta ei erikseen jaeta pistearvosanaa.) Zetassa oikeat liikkeet, mutta painoi ja vinotti seuraamiset. Luoksari hyvä, mutta siinäkin lopun perusasentoa piti vähän erikseen suoristaa, aukesi takaa. Sähäkkyyttä löytyi liiankin kanssa juu, tarkkuus kärsii.

Tämän viikon tottiksissa en sitten kuitenkaan malttanut palkata enempi nakilla, vaan otin pallopalkan käyttöön, ja siitähän se sitten nousahti. Ulvahti hyppynoutoon lähtiessään ja palautti kapulan hampaat täristen. Enempi ruokaa, vähempi lelua, muista!Tsaban kaket täytyy nyt talvikuukausina työstää varmemmiksi. Keväällä olisi sitten siinä laskussa seuraava voi-koitos.

Paljon Vartija aka Tsabba "KaikkiLuutOnMinun" Kellokas-Savukoski

Hallalle on kysytty kiinnostavaa urosta, joka menee tuossa joulun välipäivinä terveystarkkeihin. Olen kysynyt toistakin niinikään itseäni kiinnostavaa ja tarkkaamatonta urosta, mutta sen terveystarkastuksista ei ole vielä aikataulua. 

Olisi ihan mukava ehtiä kysymään jalostustoimikunnalta kantaa yhdistelmään, kun niitä terveysriskejä ei voi täysin välttää millään. Täytyy päättää mitkä riskit valitsee, ja samalla pitäisi olla ottamatta liian suuria riskejä minkään suhteen. Jos ajattelee, että huomioi vanhempien rakenteet, luonteet kaikkinensa myös lähisuvusta, paimennustaustat, turkinlaadun, luuston tarkit ja yhdistelmän indeksit, silmäsairauksiin liittyvät riskit, epilepsian ja kaikkien mahdollisten autoimmuunisairauksien esiintymisen suvussa ylipäätään, sekä vielä yleisterveyden eli mahdollisesti ilmenneet allergiat ja ihosairaudet sun muut tulehdukset, niin onhan tuossa huomioitavaa ihan nokko. Sitten voi tietysti vielä miettiä löytyykö suvusta pitkäikäisiä koiria, ovatko pihallapysyvä, löytyykö riistaviettiä, kuinka paljon käytettyjä suvut ovat ja mikä on erikseen vanhempien sekä yhdistelmän ss%, minkälaisia synnyttäjiä ja emänvaistoja narttulinjoissa on jne. jne.
 Ja lopuksi toivotaan parasta. Ai niin, ja siten kun näitä on pyöritelty tarpeeksi ja päätetty painottaa jotain toivottuja ominaisuuksia kun kaikkia ei voi, joku viaton sivustaseuraaja vielä kysyy minkäVärisiä koiria on tulossa...joo-o.

Joka tapauksessa suunnittelua on kovasti ilmassa! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta