On se vain

...helppoa kun on hyvä koira :) Minä kävin tokoissa kämmäilemässä oikein huolella, mutta Rássi teki parhaansa niin kuin aina. Mikä tuossa lajissa oikein on, etten osaa vähintään joka toisessa kokeessa olla lisäämättä omia kiemuroitani. Ja samoja luokkia olen jauhanut, uhh.

Siis Torniossa 26.11.2011, tuomarina Marja-Leena Hituri.

paikkamakuu         10 (oli kehään palatessani vähän vinossa vasemmalle ja etutassut sisäänpäin, what)
seuraaminen           10 (kuvankaunista, sanoi tuomari, ja päivän paras vasemmalle käännös...avo oli evl:n jälkeen kuiteski ;) )
liikkeestä maahan  10
luoksari                   9 (no tässä liikkuri sanoi "jätä koira" ja minä käskin koiran maahan.joo. siitä piste pois. koira ei yllätyksekseni pysähtynyt yhtä napakasti kuin yleensä, johtui varmaan alkusekoilun aiheuttamasta hämmentyneisyydestäni jollain tapaa. mutta siis merkille stop)
liikkeestä seis        7 (sanoin tosi huonosti käskyn ja aivan tunsin kuinka Rássi otti askeleita, höh. that never happens!)
nouto                    9,5 (tuomari loppupalautteessa kehui, mutta pikkuhyppy taaksepäin luovutuksessa ja hieman vino loppuasento vielä ottivat puoli pistettä)
kaket                    5 (no tämä oli nolo, ei siinä tapahtunut oikein mitään hyvää. treeneissä menny ihan normisti, mutta nyt unohin ottaa rennon alun ja jotenki Rássi oli jännittynyt ja jäykkä ja ENNAKOI prkle ekaa kertaa ikinä maahanmenon)
hyppy                    10
kokonaisvaikutus  10

175 p, 1-tulos ja TK2

Tuomari oli oikein asiallinen. Sanoi, että olisi paljonkin sanottavaa, mutta nyt lyhyesti. No, tietenkin jäi kiinnostamaan mitä muuta olisi sanonut. Joka tapauksessa sen sanoi, että koira on hyvähermoinen ja yhteistyöhaluinen ja meidän suhde on kunnossa. Ja palkintojenjaossa lähetti terveisiä Rássin kasvattajalle.

Mulla itellä ei mee kyllä yhtään putkeen Tornion hallissa. Ei ole mennyt yhdenkään koiran kanssa kolmesta. Rássin kanssa tietysti parhaiten, koska se haluaa tehdä minun kanssa mitä vain, tekee parhaansa ja nauttii. Tuomari ei turhan pitkään liikkeitten välissä selitellyt, vain tärkeimmät. Päivi Lamminen muuten edellisessä kokeessa veti kaikki liikkeet putkeen ja antoi palautteen vasta lopussa kaikista liikkeistä.

Tällä kertaa kokeilin ennen paikkamakuuta oikein kunnon rauhoittamisen lattialle ja ainakin tulos oli Rássin paras ikinä. Koskaanhan se ei ole noussut paikalta, mutta kaikkea muuta venkoilua on ollut aina siinä vaiheessa kun aika käy pitkäksi. Makuutin sitä hallissa häiriössä puolihuolimattomasti ja sitten otin sen ihan kyljelleen vielä. Siitä Rássi pääsee puolella sanalla takaisin vireeseen, joten se ei ole ongelma. Mutta paikkamakuun ja seuraamisen välinen ero toiminnassa on haaste. Pitäis löytää nappi, jolla koira kytketään puoliteholle ja sitten taas löysätään pari pykälää korkeammalle teholle.

No, joka tapauksessa Rássi oli kokeen jälkeen oma ittensä vaikka minua hermostutti niin että ääni värisi. Kotona koiralla oli virtaa kovasti jäljellä. Oisko sitten ollu se ylijäämävirta mikä paikkamakuussa ei ollu käytössä...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta