Mistähän alottas

nämä päivitykset? No vaikka nyt ensalkuun siitä, että uimassa on käyty ahkerasti ja pyöräiltykin jonkun verran.

Tsaban oli yhtenä näistä sadepäivistä pakko mennä pitkäksi aikaa veteen (hyi, märkää!) koska se koki velvollisuudekseen puolustaa meitä joutsenilta. Tuossa kuvassa siis ärhäkkää haukkumista ja vahdinpitoa. Samalla kerrattiin joutsenten avustuksella hauku-hiljaa-hauku -käskytyksiä :)

Paremmalla kelillä, ei näy joutsenia.

Vesi hurmaa


Rássi kävi Kemissä PAJÄ kokeessa alottelemassa PK -uraa, mutta ilman tulosta jäätiin tällä kertaa. Tottiksessa tuomarina oli Juhani Petäjistö, 79 p "erinomainen koira, ohjaajan toiminnassa parantamisen varaa" ja paikkamakuu nollillle. Jäljellä tuomarina Kari Nuutinen, janalta 36 p (takajälki) ihan ok, mutta sitten jatkuva vesisade ja hämärtyvä ilta veivät voiton ohjaajasta, kun Rássi ajautui harhalle. Esineille ei ehditty lain.

Oli joka tapauksessa hauska "vähän isommissa" kokeissa käydä, tottistakin tehtiin kahdella vierekkäisellä kentällä ja porukkaa oli ihan mukavasti. Sää nyt olisi voinut olla kuivempi, mutta sehän on mitä on.

Kokeitten jälkeen Tsabba jäi Koijariin hoitoon ja Rássi lähti minun kanssani käymään pääkaupunkiseudulla. Koijarissa on niin hienot tilat, että Tsabba oli hoidossa viihtynyt erinomaisesti, syönyt kunnolla vieraasta paikasta huolimatta ja päässyt kauneudenhoidollisissa toimenpiteissä talvikarvastaankin siinä sivussa. Sen karvanlähtöhän on ollut massiivinen talven tarhailun seurauksena kasvaneen upean turkin jälkeen. Sitä saa mitä tilaa. Koijari-reissulla myös Jarin kanssa hyviä keskusteluja (luento :D ) koirahommista, koulutusasioista, ja ylipäätään.

Pääkaupunkiseudun reissu alkoi meidän osalta aamulla klo 7 metsäjäljellä Sipoossa. Ei ollut mikään ylen pitkä jälki, mutta mukavasti kumpuilevassa maastossa ja 5 keppiä siellä. Hyvä jana, hienosti lähti jälki etenemään ja kaikki kepit nousivat varmasti. Ennen viimeistä keppiä suoralta jäljeltä harha, ja yhden kepin ilmaisi yhtäkkiä tuomalla keppiä minulle. Oikosulku. Muut normaalisti maahanmenolla. Oisko kuitenkin niin, että vierasta jälkeä ajaessa epävarmuus näkyy tuommoisina erikoisina hasseina.

Iltapäivällä Ojangolla tottista, ja koska esteitä oli tarjolla, myös kettistä. Rássi yritti särkeä ittensä, muttei onnistunut.

Illalla päräytimme vielä HEPeKon raunioradalle tapaamaan treenien merkeissä Rássin siskoa Karmaa. Sekä tottistelemassa, että raunioilla mukana oli myös Katin Aksu Pieni Porokoira. Aksulle tehtiin mainio treeni makkararinkiä raunioilla, ja se oli tosi taitava, rohkea ja ketterä pikkukoira, hauska katella kuinka pikkukoira hoksailee!
Rássille vaikeita syvälle piiloihin menneitä ukkoja kolme kappaletta. Meillä ei ollut rullia mukana, joten patukat suorapalkkoina. Eka maali oli Rássille melkoisen jännittävä piilo, betoniputkihässäkkä johon koiran piti mennä kokonaan sisälle löytämään, sisällä pimeää, maanpinnan pudotusta ja pinnanvaihto. Löysi kuitenkin ja varovasti meni ihan perille asti maalimiehen pikkurohkaisulla.

Toinen oli samanmoinen, vähän helpompi kuitenkin, ja Rássi alkoi saada juonesta kiinni. Kolmannesta Rássilla oli selvästi haju korkealla paikalla, mutta se ei millään ymmärtänyt mistä haju tuli. Meinasi alkaa vähän haistelemaan ruohoa, mutta huomautuksella jatkoi etsintää ja viimeinenkin maali löytyi ihan läheltä, vähän syvemmältä romuista vain. Maalimieheltä oli sitten saanut nappastua samantien patukan pois, joten varmaan jäi hyvä mieli :D
Oli jännittävä seurata miten se sulatteli etsintätehtävää sille aivan uudenlaisessa ympäristössä. Ei mitään täysillä viiteenkymppiin meininkiä, mutta aktiivisesti se teki töitä ja kolusi paikkoja. Piilot olivat vaikeita siksikin, ettei sen ole tarvinnut rullaa hakea syviltä piiloista, eikä näin erikoisiin paikkoihin tarkentaa maalimiehen hajua. Hyvä harjoitus!

Karma (Tarkatan Kardemumma) on Rássia selvästi isompi, luonteikas ja näyttävä narttu. Kaikki rauniokuvat KatiS

Karma ja Marika

Karma löytää, häntä vispaa

Sinne siis!
Rássi etsii

Sinne vaan sisään koko koira!

Leikkivä maali sieltäkin löytyi!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta