Hakua

Onhan nuista briarditytöistä pakko tulla hyvälle tuulelle :D


Tämmönen näky oli perjantaina ekana vastassa hakuilupaikalle tullessani. Kuvassa ne ei kuvan laadusta johtuen näytä niin kaksosilta, mutta paikan päällä siskokset olivat niin samiksia, niin samiksia :)

Tulin vähän myöhässä, joten muut olivat jo ehtineet tallata alueen. Autokin jäi siinä sitten ihan keskilinjalle vievän polun viereen. Rássi sai auton perässä siis nostaa ittiään oikein huolella omaa vuoroaan ootellessa. En tiennytkään sen osaavan ulvoa...

Molemmissa etukulmissa suorapalkkamaalit, palkkoina ruokarasiat, toinen maali kevythäkissä ja toinen pressun alla. Keskilinjalle Rássi tuli pettävän hallitusti. Ekalta pistolta (se tekee kaikki pistot vinoon oikealle ja kaartaa sieltä taaksepäin vasemmalle, höh) tuli lähes haukkuilmaisu kaupan päälle välittömästi kun Rássi sai hajun. Toinen etukulma jees, tarjosi maalille jopa saman tien makuun.
Sitten kaksi tyhjää, ekan teki tapansa mukaan "taaksepäin" ja ihan rajalle asti. Toinen oli parempi. Heitin sen suoraan keskilinjalta toiselle puolen, sen suhteen ei ongelmaa.
Seuravaksi laitoin koiralle kiintorullan kaulaan ja kaksi viimeistä maalia olivat ilmaisumaaleja, loppupalkkana patukkaa. Halusin suoremman piston, joten eka valmis ääniavulla. Toisella valmiilla maalilla Rássi mietti hetken mitä tekisi, otti sitten irtorullan ja kiidätti minulle. Näytöt hyvät.
Haku on niin Rássin laji jos joku.

Tänään teimme parit omatoimitunnarit pihalla, Rássilla kumpikin erinomainen. Toinen kymmenestä metristä ja toinen ehkä neljästä. Tsabba oli kiireinen, nosteli vähän vääriä ilmaan työskennellessään, mutta toi oman harvinaisen haipakkaa kyytiä. En ole huolissani sen hoppuilusta. Kiireen saa varmasti karsittua ennen kokeita pois, intoa sille on hankalampi lisätä.

Loppukevennyksenä Rássi marjastaja tältä aamulta. "Ai sie löysit näin hyvän marjapaikan! Minäpä tulen tähän kaveriksi. Ootko muuten huomannu miten paljon helpompi näitä on kerätä makuultaan? Miten niin samalla mättäällä hankala kerätä??"

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta