Merkkipäivä, hellepäivä

Elviksen kuolemasta tänään 35 vuotta! Päivä on myös tämän kesän ehkä kolmas hellepäivä, ja minun synttäripäivä :) 

Lipsautin vahingossa päivällä avaimet kuistin alle lattian rakojen välistä. Hermo kiristyi kun en löytänyt mitään sopivaa välinettä, jolla onkia avaimia ylös. Sitten tajusin, että minullahan on koira koulutettu etsimään kadonneita esineitä. "Pistotin" Rássin terassin alle. Eka pistolla se arveli, että täälä on kuule liian ahdasta, tunki itsensä kyllä terassin alle, mutta pungersi saman tien takaisin. Toisella pistolla se nuuskutteli äänekkäästi dörttiä ja palasi avaimet suussa auringon valoon! Jesh! Kyllä kannattaa kouluttaa koiraa :)

Rássilla alkoi juoksut alkuviikosta. Huono juttu sikäli, että tänään ois nyt sitten ollut tokoepikset Roissa. Hyvä juttu sikäli, että se on ilmoitettu 30.9 jälkikokeeseen. Nyt voisi sitten juoksujen puolesta ilmota sen myös lokakuulle hakukokeeseen jännittämättä sitä puolta. Olemme varasijalla Kemiin Reija Niemisen hakukoulutukseen, mutta siinä vaiheessa Rássin juoksut taitaisi olla ihan loppusuoralla menossa. 

Rássille on tehty nyt kolme vierasta jälkeä peräkkäin. Se alkaa olla taas varmempi ilmaisuissaan ja muutenkin. Ero minun itse tallomaan ja vieraan tallomaan oli yhtäkkisesti melkoinen. Koira ravisteli vieraalla jäljellä ennen keppien ilmaisua, ja oli muutenkin monella tavoin epävarman oloinen. Toisaalta itsetallotuilla se on ollut tosi hyvä. Jokainen vieras jälki on nyt kuitenkin ollut huomattavasti parempi. Tuli varmaan tehtyä ennen kokeita ylipäätään aika paljon jälkeä, ja suurimmaksi osaksi itse tallottuja. 
Jäljen treenaus on kyllä ollut nyt tapahtumarikasta. Sunnuntain jäljen talloi vierailulla ollut lähisukulainen, jonka ohjeistus jäi mitä ilmeisimmin vajaaksi. Kaikki kuusi keppiä olivat ensimmäisellä 150 metrillä, ellei jopa tiheämmässäkin.
Eilisellä jäljellä treenikaveri eksyi metsään jäljen tehtyään. Itse jälki oli kyllä hyvä, vaihtelevassa maastossa ja pari kulmaa. Jos olisi ollut kokeneempi koira, olisi voinut ajaa vielä eksymäjäljen varsinaisen jäljen perään. (Onneksi kaveri löysi talon ja sai sieltä koordinaatit ja vettä juodakseen, oli nimittäin kuuma päivä kävellä pikkasen reilu tunti metsässä)

Hakutreeneissä olen keskittynyt korjaamaan taaksepäin kaartuvia pistoja. Mieleen muistui kyllä Halinin Villen neuvo, pitää kiinnittää huomiota mihin suuntaan koiran lähettää. Seuraaviin hakuiluihin on sitten jo ohjelma mietittynä. 

Sillä aikaa kun innokkaammat ui, Tsabba tarkastaa tulisijat mahdollisen lisäravinnon löytymisen varalta.
Ihana kesäilta :)
Huomenna menen tuomaroimaan tokoepiksiä Kittilään. Periaatteessa Tsabba voisi osallistua voittajaan, jos joku toinen tuomaroisi sille. Itse asiassa liikkurikin kyllä riittäisi. Täytyy vähän katsella paljonko koiria ylipäätään osallistuu ja kuinka myöhään menee.


Hyvää Synttäriä sulle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta