Päivitys

Onpas hankala alkaa blogin päivitys parin viikon tauon jälkeen. Jos nyt alkuun toteaisi, että meidän treenailuja ovat sotkeneet ainakin kolaroitu menopeli, reissutyö ja molempien koirien juoksut. Tsabba on edelleen juoksussa, tärpeillä itse asiassa. Seuraavat juoksut siis sille odotettavissa ensi keväänä maaliskuussa. Sijoitustytteli "Tsaban tytär" Iitan terveystarkkeja on nyt suunniteltu seuraaviin Roi:n joukkotarkkeihin lokakuun loppuun.

Rássi on jälkeilyn ja tottistelun lisäksi käynyt Reija Niemisen erinomaisessa kaksipäiväisessä hakukoulutuksessa Kemissä. Rássi tekee hyvää risteilyä, uppoaa syvälle pistoille, tekee suorat pistot ja etsii maalit. Hyvät tyhjät. Häiriötä se ottaa vieraista ihmisistä ja maastoista, seikka joka näkyi ilmaisuissa tai paremminkin niitten puutteessa. Ei ottanut sen paremmin irtorullaa kuin kiintoakaan, ei itse asiassa edes yrittänyt, vaan jäi maalimiehelle tarjoamaan mm. maahanmenoa :) Samaten häiriö vaikutti rullan tuontiin väkijoukon läpi, rulla tipahti suusta kun olisi pitänyt tulla ihmisten vierestä/läpi minun luokseni keskilinjalle. Kummatkin reaktiot ovat täysin tuntemattomia tuttujen maalimiesten kanssa tutuissa maastoissa.

Samalla tavoin Rássi on tipahtanut konseptista tunnarissa liikkurin tullessa mukaan kuvaan ja jäljellä kun polkija olikin vieras. Maalaiskoiran elämää ja treeniseuran puutetta, jonka onneksi saa kyllä aina kilometreillä korjattua.

Vaihdan varmaan sille norskirullan ruotsalaisen tilalle jossain vaiheessa. Ei pitäisi olla mikään ongelma kun koira ylipäätään rullailmaisun osaa. Koulutuksessa pimeitten ratojen ja kisaohjauksen niksien lisäksi teimme Rássille ilmaisutreeniä painottaen käyttäytymistä maalimiehellä. Ensin koira maahan näytöllä ja sitten maalimiehen haastava homma on "puolustaa patukkaa hengellään". Maalimies provosoi koiraa mm. heiluttamalla patukkaa kädessään muttei missään nimessä anna koiran saada palkkaansa ennen ohjaajan lupaa. No, Rássi on sen verran nopea, että maalimieheltäkin vaaditaan nopeat reaktiot, mutta äkkiä koira tuon toisaalta erehdyksen ja pettymyksen kautta oppii. Ainakin aina yhden treenin aikana. Nyt viikonloppuna kokeilimme tätä treeniä ja täysin oli taas unohtunut koiralta saiko siihen patukkaan syöksyä vai ei. Seuraava vaihe treenissä on palkkaamaton maalimies eli kun koira odottaa sievästi maalilla ohjaaja kutsuukin koiran sivulle, ja siitä pallolla tms. palkaten lähtee kuljettamaan koiraa takaisin keskilinjalle.

Tuli taas niin paljon asiaa viikonlopussa, että onneksi palautelomakkeen kautta muistaa oman koiransa jutut. Loppukin uusi tieto varmaan jää johonkin ei-niin-aktiiviseen kansioon ohjaajan päänupissa. Yhtenä tärkeänä muistettavan asiana maalimiesten kunnollinen piiloutuminen, maastokuvioiset vaattet/viitat ja maahan lätyksi painautuminen ja vaihtuvat piilot/treenit.


Treenisuunnitelmaa jatkoon. Kemissä kouluttajan lisäksi  koko muukin porukka oli  erinomaista seuraa ja märissä olosuhteissa asenne kohdallaan :)


Muuten Rássi oli oma loistava itsensä Kemin reissulla(kin). Majapaikassa se otettiin autosta talon sisätiloihin vasta lähempänä ihmisten nukkumaanmenoaikaa perheen neliviikkoisten koiranpentujen temmellysrauhan vuoksi. Hetken aikaa Rássi viitsi makoilla sille osoitetulla paikalla, sitten se jo hellyydenpuuskassaan hyppäsikin perheen isännän päälle sohvalle makaamaan. Epäilin muuten että virtaa olisi ollut hallitsemattomuuteen asti koiran päivän kuluessa lähinnä autossa odottaen, mutta kai se on aikuistunut ja yllätyksekseni käyttäytyi aivan asiallisesti. 

Seuraavan viikon vietimme edelleen reissun päällä ja molemmat koirat saavat kyllä vähintään arvosanan 10+ hotelliasujina. Vaivattomia reissukavereita. Tsabba nyt oli aivan professionaali. Kun olin aamulla saanut meikattua itseni työkuosiin ja keräilin salkut kainaloon, pieni vaalea siirtyi sängyn alle nukkumaan. Että hei hei vain sinulle, mie pärjään kyllä oli sitten koti tai hotelli :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta