Rauha kaavassa ja ilmaisussa hyvä tahto

Järkyttävän huonojen, kaoottisten ja epätoivoisten Rovaniemen ilmaisutreenien jälkeen analysoimme kuitenkin porukalla jatkosuunnitelmaa Rássin ilmaisuongelman parantamiseksi. Hyviä neuvoja sain sitten myöhemmin muiltakin, kiitos niistä kaikille :) Parit ilmaisutreenit on otettu nyt periaatteella: patukkapalkat pois ja ruoka tilalle, ei mitään apuja maalimiehiltä eikä ohjaajalta jos koira jää odottelemaan suorapalkkaa, lelupalkka vasta ohjaajalta ja kaavaa, kaavaa, kaavaa ilman poikkeuksia. Näytölle hallinta.

Yhtä nopeasti kuin meni rikki, on Rássi alkanut korjatakin ilmaisujaan. Ruokapalkka selvästi rauhoittaa sitä, vaikka ensin koira ei meinannutkaan uskoa todeksi ettei mitään muuta saa, ja pientä turhaumaaki kehitti. Tämänpäiväiset ilmaisut olivat jo melko hyvät. Vain kerran jäi tarjoamaan paikkamakuuta palkan toivossa, mutta siitäkin joutui itse päättelemään tien ulos, eli rulla suuhun ja kaava käyntiin. Muut ilmaisut olivat jo hyviä, selkeitä ja vauhdikkaita ilman hätäilyä. Lopuksi viimeiseltä näytöltä se sai sivulletulosta minulta ison patukan ja kantoi sen tyytyväisenä autolle. Alan jo tuntea koiran siksi samaksi mikä on asunnossani pari vuotta majaillut ;)

Yllättävän helposti se on myös antanut periksi maalimiesten loppuleikistä. Rássi on saanut treenien lopuksi yleensä taisteluttaa maalimiehiä vapaasti. Se on siis tarjonnut väsymättä patukkaa kaikille vuoronperään ja sitä on leikitetty. Nyt päätimme ottaa senkin pois ainakin joksikin aikaa. Tässä on nyt vähän sama juttu kuin eteenmenossa oli purutyynyn kanssa. Ajatus purutyynystä voitti kaiken muun, eikä koira pystynyt toimimaan järkevästi.

Kemissä kouluttaja luonnehti Rássia "moottoroiduksi koneeksi" ja niinhän se on, varsinaista motskutreeniä se ei tarvitse suorapalkkojen muodossa ja pääasiallinen suorapalkkojen etu eli nopea vahvistus suorasta pistosta ei ole suinkaan ainut keino korjata vinoja pistoja, jos sen pistot suoristamista kaipaavat. Hyvä treeni, parempi mieli :) niin kuin tapana on sanoa.

Tsabba teki tänään ennen Rássin ilmaisutreeniä pienen pätkän liikkuroitua seuraamista ja luoksarin. Näytin sille autolla palkan ja pistin taskuun. Sen jälkeen palkkoja ei näytetty, eikä annettu ennen minitreenin loppua. Erittäin innokas pikku pystykorva. No, se on nyt ottanut tavaksi räkyttää minulle liikkeiden välit, mutta aivan sama. Se on kuitenkin aktiivinen, ja luulenpa että talvella tehdään uusi visiitti tokon voittajaluokkaan. Koskapa olemme muuttamassa Ouluun, Tsabba tulee saamaan kovasti kaivattua treeniseuraa aika mukavasti syksyn ja talven mittaan :D

Rássi teki hallitokoa alkuviikosta, ohjattua ja ruutua merkin kautta. Oikein kivasti. Enemmän mielenvaivaa tokon ylimpää luokkaa ajatellen aiheuttavat ryhmäliikkeet, koska meidän ryhmäliikeseura on joko Tsabba tai Jetta ilman vaihtoehtoja. No, Oulu korjannee senkin asian.

Jalostuslainaan pyydetty Halla -neitonen menee tulevana sunnuntaina luonnetestiin, kiva juttu sekin. Minulle ja muille kiinnostuneille. Omistaja sen sijaan arveli kokeen keskeytyvän, syy: hermot (omistajan) :D


Kommentit

  1. O-ou, mutta kun te lähette pois, niin ketä paikkamakuuseuraa Jetalle sitten jää... Jetta ja Jetta, vissiinki :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta