Eeveeällää ja mahan kasvatusta


Lauantaina 23.3 kävimme Rássin kanssa toisen kerran evl-kokeessa. Kokeet olivat Kempeleessä ratsastusmaneesissa. Ihan mukava paikka, eikä pehmeä pohjakaan haitannut menoa. Liikejärjestys oli eka setti: ruutu, seuraaminen, zeta ja hyppynouto, toinen setti: luoksari, kaket, tunnari ja ohjattu, lopuksi otettiin paikkaistuminen ja paikkamakuu.

Tuomarina Heli Kelhälä ja pisteet seuraavasti:
Istuminen 10
Makuu 6,5 (levoton)
Seuraaminen 9,5 (kymppi meni ohi suun kun ohjaajan piti hetki epäröidä kumpaan suuntaan se Oikea olikaan)
Zeta 9 (tais olla seuraamisessa jotain hyppyä alussa ja seisominen ei ihan napakka)
Luoksari 6 (maahanmeno hidas, vinohko edessä)
Ruutu 9 (sivulletulo saisi olla sujuvampi, oisko siinäkin ollu pomppua)
Ohjattu 9 (tais kuulua ihan ääni kun Rássi puras kapulaa)
Metsku 9 (levoton ote)
Tunnari 6,5 (osui heti omalle, otti suuhun, pudotti, haistoi viereistä, palasi omalle ja toi, puraisi myös tunnarikapulaa)
Kaket 7 (kaksoiskäsky seisomiseen)

yht 264 p, 1-tulos, sijoitus 2/3

Voi, tulispa se kolmas ykkönen nopeasti! Mieli tekee jo keskittyä ihan vain tottiskaavioon ja sitten heti maastoihin kun kelit sallii. Kävimme saamassa neuvoja vireenhallintaan ja sitä nyt työstetään. Matalampaa virettä eli jarrua perusasentoon ja korkeaa eli kaasua seuraa-käskystä. Tokoista palauttelin purutyynyn kanssa ja siitäpä vedettiinkin sitten hyvät seuraavat tottistreenit.

Tsabba kasvattelee mahaa ja tissejä. Pääsiäisenä tulee 43 vrk täyteen, ajankohtaista on madotus ja penturuualle siirtyminen. Se on tyytyväinen mammakoira. Ruokahalu kasvaa, mutta kovasti haluttaa myös treenailla ja taistella narupallosta kun kerran toistakin koiraa treenitään. Tsabba on niin pieni koira turkkinsa sisällä, että sen ultrannut ell oli ihmeissään kun vakaasti ilmoitin Tsaban olevan "selvästi tiine". Paino oli 30 vrk kohdalla 14,7 kg ja minun silmään kyljet olivat selvästi levenneet. 


Katin Sirmalle syntyi eilen viisi lapinporokoiran pentua, sisko- ja velipuolia Loihakka K-pennuille. Hauskoja merkkejä kuulosti olevan kaikilla. Mukava seurata mitä samaa tai erilaista Runtu on jättänyt tähän pentueeseen. 
Onnea Arapiekkaan!!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta