Uutisvirtaa


Rássin tokot Kemijärvellä tuottivat EVL1 tuloksen 262 p. ja sijoituksen 1/4 luokassa. Tuomarina Allu.
Liikkeet menivät näin:
Paikkaistuminen 9 -nosteli yhden kerran molempaa etujalkaa jätettäessä ja korjasi kerran asentoa liikkeen aikana
Paikkamakuu 10
Vapaana seuraaminen 10
Ruutu 10
Ohjattu 8 -pureskeli kapulaa
Metsku 10 -pieni ääni josta ei vähennyksiä
Tunnari 0 -toi vierestä, sai hakea oikean nollauksen jälkeen. ei pureskellu!
Luoksari 10
Kaket 6 -yksi m-i jäi välistä
Zeta 9 -aloin sekoilemaan s-i-m ekassa käskyssä, annoin käskyn jota ei ole olemassakaan ja siitä hämmästyneenä vartaloavun (pakko oli kattoa mitä koira teki)


Kaksi ekaa settiä oli aika jees, mutta sitten aloin jännittämään viimeistä settiä ihan hirvittävästi. Rássi oli extra matalassa vireessä. Syöttelin ja makauttelin sen huolella ennen ekoja suorituksia, enkä näyttänyt vilaustakaan pallosta tai patukasta ennen kuin vasta vähän ennen seuruuta ja silloinkin hyvin vähän. En siis nostanut ollenkaan vaan vain laskin. Toimi kohtuu hyvin, mutta viiminen pätkä oli liian matalassa vireessä.

Ensi kerralla siis kuitenkin nostan sitä vähän enemmän, että saan kovuutta suoritukseen. Nyt se epäröi vähän. Vaikka suoritti kaiken pikkuviilauksia -ja tunnaria- lukuunottamatta aivan oikein. Matalasta vireestä huolimatta nopea luoksari ja nopeat palautukset, nopea merkille meno lähes hyvään asentoon. Ja itse asiassa vaikka jäi ohjatussa merkille vinoon kohti oikeaa, haki näpsäkästi vasemmalta!

EVL-tokoilijan lumiriehaa
Koska Rássin emälle on suunnitteilla toiset pennut, sen siasrukset ovat nyt intoutuneet terveystarkkeihin. Muutenkin on ollut mukava kuulla että koko K-pentue on tervettä porukkaa kaikilla tavoin. Rássikin kävi tarkkauttamassa Akuutissa silmänsä, kaikki ok sanoi Kaisa W.

Astutin Tsaban alunperin Hallalle suunnitellulla Jekulla l. Karvapallon Roihun Polttaja. En saanut jto:n suositusta Halla x Jekulle ja asiaa pyöriteltyäni päätin siirtää Hallan astutusta syksyyn. Pitäisi löytää mieleinen uros sille siihen mennessä, jotta nyt jo toisen kerran siirrettävän astutuksen kanssa päästäisiin eteen päin. Iän puolestahan Hallalla ei ole kiire, se täyttää syksyllä neljä.

Tsabba sen sijaan täyttää kuusi vuotta alkukesästä ja tekee nyt toiset ja viimeiset pentunsa, mikäli astutus tuottaa tulosta. Sen ekasta pentueesta sijoitustyttöni Iita on näillä näkymin jäämässä pois jalostuksesta 0/2 kyynärien vuoksi. Toivon siis tästä toisesta pentueesta jatkoa Tsabasta kasvatukseen.

Jekun taustat ovat mielenkiintoiset takaa löytyvän rotuunotetun Sierkiksen vuoksi. Sierkis oli Veikko Saukosken porotyössään käyttämä uros. Jekku sai elämänsä ensimmäisestä näyttelystä Pekka Teiniltä nyt helmikuussa EH:n hyvällä arvostelulla, eikä ERI ollut kaukana sekään. Se on kaunis tumma parkki, hyväturkkinen ja hyväluustoinen. Jekun sisko Taiga (BH TK1 Karvapallon Tulen Tuijottaja) sai kasaan Kemijärven viikonlopun tokoissa TK1:n puhtaalla ALO1-suoralla. Taiga on ulkomuodollisesti tyttöversio veljestään ja oikein mukavan oloinen koira kaikin puolin.

Tsabba on juoksuista huolimatta treenaillut oikein mukavasti tokojaan, ja nythän se vaikka tekisi pennutkin voisi olla kisakunnossa elokuussa Roi:n kokeisiin. Niistä voisikin ottaa tavoitteen :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta