Pentuja Loihakkaan

Pitkästä aikaa meillä on pennun tuoksua kotona. Unnan (TK1 Loihakka Petäjä Akmeeli) ja Kassun (BH TK2 RTK1 vepe voi1 Kulkuselän Lordi) pentueeseen syntyi kaksi mustaa urosta ja yksi parkki narttu. Nartulla on valkoinen merkki rinnassa ja näyttää, että sille tulisi lisääkin merkkejä ajan kanssa. Mustilla uroksillakin vähän pilkottaa valkoista, joten voi olla, että niillekin jonkinlaista merkkiä vielä kehkeytyy. 

Unna huolehtii pennuista hyvin ja tunnollisesti. Tässä vaiheessa se ei poistu pentulaatikosta kuin pakotettuna. Itse synnytys oli vähän turhan jännittävä, kun ponnisteluvaihe ei alkanutkaan vielä reilun parin tunnin kuluttuakaan vesien mentyä. Ilmeisesti ensin menikin tyhjän sikiöpussin vedet. Pennut syntyivät harvakseltaan reilun tunnin välein. Ensimmäisen, ison pojan ponnistus maailmaan kesti peräti 25 min, mutta muut kaksi tulivat maailmoihin ison pojan raivaamaa reittiä omalla ajallaan varsin rivakasti. 

Unnan pennut syntyivät vuorokausilla 64, niin kuin ennustinkin. Maha oli aika pieni, joten osasin odottaa pientä pentuetta. Itse synnytys oli erilainen Unnalla kuin emällään, joka teki molemmat viiden pennun pentueensa vaivattomasti kahden tunnin sisään. Vahvat emonvaistot Unnalla kuitenkin on kuten Tsaballakin. Se ei hämmästellyt syntyneitä pentuja, vaan astui sujuvasti heti uuteen rooliinsa. Pennut voivat hyvin ja niiden painot lähtivät heti nousuun. 
Tällä pojalla on valkoista takajalkojen varpaissa
Parkki merkein tyttö

Musta poika, jolla valkoista rinnassa
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta

Passikuvia