Virallisia


Pennut ovat käyneet eläinlääkärin tarkastuksessa, saaneet sirut niskaansa ja rekisteröityneet lapinporokoiriksi :)Pennut ovat myös kasvaneet joka päivä hurjasti, harjoitelleet haukkumista ja syöneet kolmannen matokuurinsa. Koska nyt on Oulussa ollut lämmintä, pennut ovat harjoitelleet lappalaiskoirataitoja ja kaivaneet viileää nukkumakuoppaa puun alle. Sinne ne kerääntyvät kasaan päivän lämpimimmiksi tunneiksi maaäidin viileään syleilyyn.


Ampiainen ei mahtunut kuvaan. Cuba Libre edessä, takana vas. Hot Shot, Lumumba ja Poronkyynel

Lentävä Lumumba

Jaska ei enää juurikaan imetä pentuja. Se on käynyt nyt kahtena päivänä aamulla tissittämässä pennut, ja sen jälkeen se käväisee muutaman kerran päivässä siivoamassa pennut ja paikat sekä tarkastamassa, että lapsoset kasvavat. Siivouskeikoilla se liikkuu ripeästi tissiä tavoittelevien pentujen ulottumattomiin. Illalla Jaska on käynyt imettämässä pennut toisen kerran. Pennut painavat n 3,5 kg.

Maitoahan ne eivät enää tarvitse ravinnon tai nälän vuoksi, vaan tapa tavoitella tissejä on tiukassa pennuilla. Jaska syö nyt Mushin mustaa Vaisto sika-kana-lammasta, jotta saisi vähän kiloja takaisin. Hienosti se hoiti pennut pulleiksi, mutta samalla sen omat muodot ovat kovasti hoikistuneet, niin kuin imettäville nartuille usein käy.

Pentuset loikkivat jo portaita helposti edestakaisin ja motoriikka on kehittynyt niin, että ne pärjäävät hienosti 6 viikkoa vanhemman malinoispennun kanssa leikeissä. Mahtava nähdä miten ne elehtivät aikuisten koirien tavoin keskenään; malinois on ikään kuin iso koira ja pennut lirkuttelevat ja haastavat leikkiin. Malinoispentu on pennuista varsin tavoiteltava viihdyke, ne kiljuvat aidan takana vaativasti kun haluavat sen kanssa leikkimään.Poronkyynel -pojasta on tullut muutama kysely, mutta sopivaa kotia se etsii vielä. Jos lapinporokoira kiinnostaa, ei muuta kuin soittamaan minulle :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta