6 viikkoa kasassa, meno kiihtyy

Pennut kasvoivat yhtäkkiä palleroista pikkukoiriksi. Ne syövät nyt noin 1 dl kuivaa nappulaa/pentu/ruokintakerta. Kuivaruoka turvotetaan edelleen aterialle. Kasvuvauhti on pennuilla hurjaa.

Pikkukoiria

Eläinlääkärin puntarilla muut pennut painoivat 2,2 kg, pienempi narttu tasan 2 kg. Eli erittäin pienet erot painoissa pentujen kesken. Pennuilta tarkistettiin navat (ei napatyriä), korvat, silmät, suu ja purennat (kaikilla ok), yleiskunto ja kuunneltiin sydän. Samalla ne saivat tunnistesirut. Niinpä myös pentujen rekisteröinti nytkähti eteenpäin eläinlääkärin syötettyä sirujen sirunumerot Kennelliiton järjestelmään. Nyt odotellaan vain postia, jotta pääsee hypistelemään uunituoreita rekisteripapereita käsissään.


Valmis rekisteröinti KoiraNetissä

Kaikista pennuista ei ole kuvaa eläinlääkärireissulta, koska unohdin kiireessä oman puhelimeni kokonaan kotiin. Kiitos siis kuvista Vieterin (Voi Ietarin) omalle ihmiselle Hennille, joka oli mukana reissulla apuna. Automatkalla pennuista ei kuulunut mitään ääntä, eikä kellään ollut matkapahoinvointia.
Sirun tarkastus

Stetoskooppihommia


Myös kitalaki tarkistetaan

Muut pennut odottelivat vuoroaan kevythäkissä ottamlla nokoset

Niin kuin kuvista näkyy, pennuilla on Rukan heijastavat pannat nyt pikkupentuajan pantoina. Pantaan saa kyllä kytkettyä taluttimen, ja pannan voi sitten myöhemmin vaihtaa isomman pennun pantaan.

Eläinlääkärireissun vuoksi pentujen iltapäiväruoka myöhästyi, ja jos on muutenkin pennuilla intoa syömiseen, niin nyt oli reissussa tullut kova nälkä: 
Ruokaa vihdoinkin


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Pennut lähenevät viikon ikäpyykkiä