So far so good

Tämä viikko näyttää puolessa välissä mentäessä oikein kohtuulliselta koiraviikolta. Tsaban maha alkaa olla parempi ja Rássi on urakoinut kahdet hakuharkat, tottista ja n. 500 m metsäjäljen kapuloineen. Viikonlopuksi tälläämme pelkin kanssa itsemme leirille jälkipuuhiin. Tsabba jää kotiin.

Lapinkoiran maha on tosiaan historiallisesti varmaan ekaa kertaa elämässään epäkunnossa. Tsabba söi (oletettuun) hammasjuuripaiseeseen kaksi Clindabuc -kuuria ja Norocarpit päälle. Paise lähti, mutta tuju lääke vei mahasta ne tarpeellisetkin bakteerit ja oli jo ennalta tiettävästi kova rasitus. Vaikka annoin piimää lääkkeen kanssa, suositusta reilumpi lääkeannostus veti koiran vesiripulille. Eläinlääkäri ei halunnut lähteä hammasta poistamaan, koska P4 puuttuminen muuttaisi purennan vinoksi. Olin aivan samalla linjalla. Nyt Canikurin, riisin ja sein avulla ollaan pikkuhiljaa päästy lähemmäs normaalitilannetta vatsan kanssa. Tuntuu jotenkin epätodelliselta, kun Tsaballa on aina ollut rautainen maha, johon minkään valtakunnan ripulit eivät ole päässeet pureutumaan, ja nyt tilanne ei ole meinannut millään lähteä normalisoitumaan. No, parempaa kohti lopulta siis kuitenkin :)

Reenaillut se ei ole ihan pikkupikkutokosteluja lukuunottamatta. Seuruupätkää ja perusasentoja leikkipalkalla on tehty, kun koira on itse tarjonnut tekemistä. Noinkohan sitä pääsisi epiksiin kesän aikana ja sysyllä tokokokeisiin yrittämään senkin kanssa. Sillä on oikein mukava treeni-ilme, mutta koetilanteen toimintaa pitäisi päästä muokkaamaan.

Pelkin metsäjälki alkoi näyttää paremmalta kun tajusin pidentää jälkeä. Keppeihin sillä saisi edelleen olla parempi motivaatio. Hakureeneissä on käyty viikon sisään kolmesti. Joka kerralla neljä ukkoa ja irtorullat. Viimeisellä kerralla kaksi maalimiehistä häkkipiilossa. Luontaisempi laji se taitaa tuo haku olla Rássille, jälkeen verrattuna siis ;) Olen tyytyväinen sen nenänkäyttöön ja työhaluun ylipäätään. Se irtoaa kivasti syvälle alueelle ja tuo rullat melko näppärästi, ja on innoissaan hommasta :) Tekemistä riittää vielä kuitenkin ja toistoja tarvitaan, jotta saataisiin varmuutta kuvioon. Siihen, että rulla tuodaan heti keskilinjalle asti pussailematta maalimiehiä, ja että koira voi luottaa sieltä metsästä aina jonkun löytyvän, heti tai kohta. Noin alkajaisiksi jos näillä mentäsiin.

Emäntä makuuttaa ja aurinko paistaa silmiin :) Mutta hei, ruoho vihertää! Tämä olkoon samalla myös Rássin 2 v potretti syntymäpäivän kunniaksi :)
Rássilla on karvanlähtö, Tsabba jo ehti puottaa talviturkin. Toivottavasti noilla on nyt se normaali 6-7 kk juoksuväli ja juoksuttelevat vasta sitten syksyllä. Rássi korkkaa ensi viikolla toko voi: n Torniossa ja jää ainakin joksikin aikaa suunnitelmien mukaan tokotauolle. Meidän kerholta ei liene tulossa joukkuetta piirinmestaruuskisoihin, joten nekin voi hyvällä omallatunnolla jättää heinäkuulta väliin.

Hauskoja keskusteluja on käyty hakumetsässä mm. näyttelyihin liittyen :D Koska minulla on aivan liian suuri kynnys mennä Rássin kanssa tervukehään ikikuunapäivänä H: ta yrittämään, Minna erehtyi lupaamaan esittävänsä sen. Aion muuten pitää tuosta lupauksesta kiinni, jos joskus hermostuksissani erehdyn pelkin näyttelyyn ilmottamaan! :D :D Minun mielestä Rássilla on kyllä tuuhea häntä, ainakin H:n arvoinen! ;)

Kommentit

  1. Juu, passaa passaa. Kunhan ensin haet sille koularin ja sen myötä oikeuden käyttöluokkaan. Sitten katellaan joku 'idän ihme' tuomariksi ja eiku menoksi. Eiks ole hyvä plääni. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta