Esineitä ruudusta


Viisi esinettä, panta takarajalla, pallurat keskellä ja edessä, hanska edessä sivurajalla, pallo vasemmalla keskellä sivurajalla

Sateisen ja kolean päivän kunniaksi kävimme ensin metsälenkillä ja sitten teimme "kesän" ensimmäisen varsinaisen esineruututreenin. Kapea ja pitkä kaistale. Rássi huuteli autosta jo minun touhuillessa ruudunrakennuksessa, joten päästin sen ekana pahasta. Seurautin autosta ruudulle, kohtuu hyvä. Paikka pysyi, pää pyöri maastoja haistellen. Perusasento, ja esine kerrallaan kaikki tavara ylös ripeässä tahdissa. Pysyi alueella. Miinuksena Kinder-palluroitten pureskelu luovutusasennossa, molemmat hajosivat ennen päätymistään minulle käteen. Pantaa ja hanskaa ei pureskellut.

Myös Tsabba seuraili autosta ruudulle. Kaksi ekaa esinettä nousi oikein mallikkaasti, hanska ja pallo. Sitten alkoi olla työlästä. Tsabba mm. pissasi ruutuun ja lähti haakuilemaan ruudusta ulos molemmilta sivuilta oikein reilusti. Avustin kävelemällä itse lähemmäs pikkupalleroita ja innostamalla "etsi"-käskyllä takaisin työn ääreen. Kinder-pallura nousikin hyvin. Ongelmaksi muodostui panta, jota Tsabba ei mieltänyt esineeksi (sen oma panta). Panta haettiin takarajalta sitten yhdessä tuumin. Näytin lopulta pannan ihan sormella maasta, koska Tsabba ei vain nostanut sitä, vaikka se oli nokan edessä. Siitä käskyllä luovutusasentoon ja kunnon pallopalkka päälle. Vire laski kuin lehmänhäntä kun panta pitikin nostaa, vaikka se ei kuulunut Tsaban mielestä leikkiin yhtään. Onneksi sain sen pallolla innostettua ihan ok tunnelmaan, voitto sinänsä. Autolle palattiin Tsabba narupallossa roikkuen, joten ihan hyvä tunnetila sille kai jäi.

Maasto näytti nyt vihdoinkin siltä, että huomenna päästäisiin metsäjäljelle. Toukokuu on ollut enempi ja vähempi tälläinen:
Aamu 6.5 2012

Jälkeläisseurantaa :) Oulun Katselmuksesta Taru Valliuksen ottamia kuvia Iitasta ja Johkasta:

Loihakka Naltio Humppa
copyt Taru ValliusLoihakka Naltio Johka
copyt Taru Vallius

Lisäksi kuvia Hallasta, jota olen kysynyt jalostuslainaan :) Kuvaaja edelleen Taru Vallius.Alimmassa kuvassa Loihakka Naltio-pentujen isä Nuka (Taikahallan Hankien Hurma) ja tyttärensä Halla (Kellokas Heavy Joik).
Lisää Tarun kuvia Katselmuksesta http://tarutuulten.dyndns.org/gallery/album449

Halla on energinen ja reipas narttu, toivottavasti terveystarkit tuovat mukanaan hyviä uutisia ja sopiva uros pentueen isäksi löytyy. Yhtä on kysytty, muita sitten tarpeen mukaan.

Ja lopuksi vielä jättiläisonnittelut ensimmäisenä synttäripäivänä Pietan ja Runnun jälkeläisille, maanmainioille Loihakka K-pennuille!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Pennut lähenevät viikon ikäpyykkiä