Nenästelyä


Pihalle neljä kasaa vääriä tunnarikapuloita ja jokaiseen oma (koemaisesti) hetken kädessä hinkattu kapula. Siitä kaksi kierrosta oman etsintää, tuloksena 7/8 oikein. Välimatka lyhyt, noin 2 metriä. Palkkana aamuruokaa eli kuivia nappuloita kourasta. Tarkoitus oli hakea oikeaa tunnetilaa lähestyvään kokeeseen, ja varsin tyytyväinen olen. Vääränkin Rássi toi räjäyttämättä kaikkia palikoita paikoiltaan, mikä sinänsä on jo hyvä asia. Muuten väärän kapulan tuontireissulla taisi kuitenkin olla liian kiire. Epäonnistunut tunnari näistä järjestyksessä toinen.

Tsabba ei tehnyt tunnaria, vaan pikkujäljeltä keppi-ilmaisua, mikä sinänsä on sille helppo harjoitus. Otan sille tunnarikasarundin illemmalla, jolloin toivon sillä olevan oikein kunnon nälän :)

Viikonloppuna on käyty myös kahteen kertaan esineruututreeneissä vierailla esineillä. Kolme ruutua noin 50 m pitkiä, ja vaihtelevan kapeita. Kaikissa on ollut esineitä edessä, keskellä ja takana. Edestä löytyy aivan varmasti kaikki (myös sinne maastoon joltain unohtunut tyhjä limsapullo ja taskustani tippunut jälkikeppi), mutta takaosaan ei meinaa irrota ilman apuja. Toisena päivänä opimme jo, että seuraavaan esineruutuun esineet laitetaan vain taakse. Iso kiitos Suville nenäharkkaseurasta!

Molemmat kävivät myös lyhyellä metsäjäljellä. Tsaballa oli itsetallattu tosi lyhyt (ehkä 50 m) yhdellä kulmalla ja yhdellä kepillä. Se menee nykyiseen epätarkkaan tyyliinsä, keppi kuitenkin löytyy. Tsabba saa kulkea jäljellä niinkuin haluaa kunhan pysyy hajulla suurin piirtein (löytää loppuun), koska sillä ei aktivointia suurempia tavoitteita jäljen suhteen ole. Rássilla vieraan tallaama reilut 100 m yhdellä kulmalla ja kahdella kepillä. Ei suurempaa menestystä. Janalta takajälki, ekaa keppiä ei ois välittäny ilmasta ollenkaan, kulman jälkeisen toisen kepin ilmaisi sievästi, mutta jatkoi jälkeä haahuilukiireen kanssa loppuun. Lopussa haistoi loppupalkan (kissan ruoka"paketti") mutta päätti jättää ilmaisematta ja jatkaa jäljestystä. No, mitäpä siihen voisi sanoa. Tehdään keppitreeniä ja peltojälkeä, koska sen tekee huolellisesti (miksi?), samaten pellolla ilmaisee sievästi kaikki esineet. Ehkä kuivalla kankaalla metsäjälkeä ja ruokaa tiheästi askeleille. Näillä plääneillä mennään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta