Silmät alkavat avautua

Pennuilla tuli täyteen 2 viikkoa ikää tänään. Lähes kaikilla silmät ovat jo vähintäänkin raollaan. Urokset ovat alkaneet erottua urosmaisella koolla ja simpsakammat nartut taas liikkuvat jo vilkkaasti. Kävelystä lähdetään, mutta aina ei pysytä jaloilla.

Saga hoitaa pentujaan tunnollisesti ja pennut kasvavat joka päivä. Saga syö pääasiassa pennuille tarkoitettua kuivaruokaa, mutta lisänä myös raakaruokaa eli erilaisia lihoja. Ensi viikolla pennutkin alkavat jo maistella kiinteää ruokaa. 

Pennut liikkuvat sen verran paljon, että tarkkojen kuvien ottaminen vapaasti on kovasti haastavaa. Kuvien tarkkuudesta voi päätellä yksittäisen pennun sen hetkistä viretilaa. Tällä kertaa tummasta tytöstä ei saatu yli 50 kuvan satsissa yhtään tarkkaa kuvaa, pahoittelut :) Eetteriin menee nyt ne epäselvät. Pennuissa on kaksi sävyltään tummempaa, tyttö ja poika. Sävy näkyy ehkä suuntaa antavasti näin keinovalolla kuvattuna.

Uroksista vaalein. Sille on tulossa selkeät vaaleammat merkit ja rinnassa on valkea merkki:
Uroksista tummin. Silläkin on iso, vaalea rintamerkki:
Sävyltään vaaleampi uros, jolla ei ole rintamerkkiä, mutta valkoiset takajalkojen varpaat:
Tumma narttu:

Vaaleampi narttu:
Suurimman osan ajasta pennut edelleen kuitenkin nukkuvat. Viikon päästä ne ovat jo muuttaneet pentulaatikosta pentuaitaukseen ja todennäköisesti kasvaneet ja kehittyneet jo hurjasti.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvia ja nimiä