Juoksee, juoksee

Kärkeen parit lpk-kuvat :)
Arkistojen kätköistä viime kesältä pikku-Roku, kuvan otti KatiS

Ja edelläkuvatun isä, tuoreessa kuvassa Runtu :)


Muutoin meillä on menty kiimojen merkeissä. Ensin Rássi, sitten Tsabba. Belgin juoksut ovat juuri juuri ohi, joten palasimme hallitreeneihin. Slk puottelee karvaansa ja juoksuttelee vielä viikon. Paimensukuisten Katselmusta harkitsemme, sattuu ehkä vähän epäsuotuisaan aikaan. Mutta, jos Kiisalle ja Riitalle aika sopii, alamme suunnittella suunnittelua ;) Suunnittelen myös mahdollisesti toista pentuetta Tsaballe, ehkä jopa sitten seuraavista juoksuista. Tässä pari kuvaa Tsaban ensimmäisen pentueen kohta vuoden täyttävistä koirista seuraavassa järjestyksessä: ylin L. Naltion Valo "Jeri" kuva J. Ryynänen, kesk. L.Naltion Tsokka "Mosku" kuva E. Aaltovirta, alin L: Naltion Humppa "Iita" kuva A. Virtanen.


Rássi otti pitkästä aikaa pitempää seuraamiskaaviota ja mitäs perkelettä, sillä ei vietti kanna enään edes 30 askelta. Viime kesänä BH -kokeen aikaan kaksikaan seuraamiskaaviota ei saanut liekkiä sammumaan ja häntää laskemaan, mutta nyt häntä vaipuu jo alkumatkalta. Syytämmekö tokotreenejä? Vai ylipäätään vääränlaisia treenejä? Täytyy nyt alkaa sitten keskittymään tuohon ongelmaan. Samoin saan tosiaan nähdä vaivaa liikkeestä istumisen kanssa, jonka olen mitä ilmeisimmin väärän palkkauksen kanssa saanut pilattua. Nyt on luotettava siihen väittämään, että koira palaa helposti ensin opittuun, koska selkeästi olen palkannut "lähes istumisesta" ja saanut aikaan "lähes istuvan" koiran. Tosin joskus se vain nytkähtää istumaan päin. Aaargh!

Sirman astutus ei onnistunut. Ehkä pientä toivoa on, mutta aika häviävän pientä uroksen käyttäytymisestä päätellen. Koirat siis ovat olleet kahdestaan päivän valvomatta, mutta mitä luultavimmin onnistumista ei ole sen kummemmin saatu aikaan valvomatta kuin monen monista valvotuistakaan yrityksistä. Harmi, uros on hienoluonteinen työkoira, jolle jälkeläisiä haluaisi ilman muuta nähdä tulevan.

Maanantaina aloitan aivan tuoreen tokoryhmän ohjaamisen. Ilmoittautumisia on ihan mkavasti, joten "hävikkiäkin" passaa matkan varrella tulla. Tähtäimessä ryhmäläisillä pitäisi olla alo-koe, mutta saa nyt nähdä missä kunkin koirakon kohdalla mennään. Ihan mukavata joka tapauksessa, ja muistaa itsekin kummasti taas kiinnittää huomiota perusasioihin kun niitä toisille ohjaa :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta