Aurinkoisia tunnelmia

Pääsiäisenä koiria lähinnä juoksutettiin, mitään sen kummempaa treeniä ei harrastettu. Pyhien jälkeinen arki lähti käyntiin suorastaan raivokkailla tottiksilla, Tsabba täysin tavoistaan poiketen haukkui kaikkien liikkeiden välit ja Rássi oli muuten vain ihan pinkiänä. Mahtavat treenit! Varsinkin belggarin kanssa oli nautinto treenailla, kun se veti niin sydämensä pohjasta. Kyllä treenitauko tekee hyvää :)

Ihan tietoisesti en kieltänyt Tsabbaa haukkumisesta, koska on niiiin epätodennäköistä että se kokeessa haukkuisi kuitenkaan. Tein sille pari pitempää pätkää ilman palkkaa, ja vapautin yllättäen luoksarin stopista loppupalkalle (kissan märkäruokaa). Lyhyt treeni, mutta hyvässä (liiankin hyvässä) vireessä. 

Tsaban silmät tarkattiin erkkariviikonloppuna, ja Kaisa Wickström totesi ne aivan kertakaikkisen kirkkaiksi ilman mitään löydöksiä. Sen sijaan sillä oli poski ajettunut. Sekä Kaisa että Pekka katsoivat pattia ja epäilivät hammasjuuripaisetta. Ien näytti kuitenkin terveeltä, samoin hampaat. Lääkekuurilla mennään ja ainakin paise on laskenut.

Belggari nautti juoksulenkeistä Savukoskella. Juoksutin sitä vapaana moottorikelkalla, eikä tuntunut kunnossa olevan ongelmaa. Muuten varsinaisten päänvaivatreenien puute alkoi koirassa näkyä turhana touhottamisena ns. arjessa. Sainpahan ainakin aikaan korkeavireiset treenit, kun siitä hallille päästiin. Pitäisi korkata toko voi ennen kesän alkua, ja unohtaa sitten tokotemput puoleksi vuodeksi. Vielä en ole ilmoittanut mihinkään, tarjontaa on nyt heikosti 300 km sisään. 

Ouluun paimensukuisten Katselmukseen olen ilmoittanut sijokkini Iitan. Pääsiäisenä tapasin Iitan veljen Moskun, joka oli todella vankkaluustoinen ja hyväturkkinen nuori uros. Aiemmin avoin Mosku oli varmastikin ikään liittyen selkeästi pidättyväinen markkinoilla ihmispaljoudessa, mutta uskon sen menevän ohi. Tsabba kävi läpi samanlaisen vaiheen noin vuoden ikäisenä. Jännä nähdä minkälainen koira Iitasta on luonteensa puolesta kehittynyt.

Pääsiäiskuvia:
Tsaballa tarttuu lumi tassuihin, huoltotauko

Siinä on baanaa koiran vetää kelkan vierellä

Tauolla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta