HK1

Tiistain iltakokeessa Rássin kanssa korkattiin haun osalta koeura. Tottis oli Heikinharjun kentällä ja maastot Hiukkavaaran takana.

Tottiksessa jo totuttuun malliin koevire oli älytön. Ois ehkä pitänyt ottaa alas sitä jollain, mutta millä. Paikkamakuussa kuului ääntä ensin niin kuin arvasinkin, mutta rauhoittui pian hiljaiseksi. Tai sitten en vain kuullut, koska seuraamiskaviota suorittava lpk haukkui suoraa huutoa. Sen seuraamiset jäivätkin sitten lyhyeen ja valitettavasti koe epäonnistui heidän kohdallaan tällä kertaa. Me jatkoimme lyhyehkön paikkamakuun jälkeen seuraamiseen, jossa siis kerta kaikkiaan koira äänteli alussa. Piru kun ei siihen voi puuttua kokeessa, eikä sitä myöskään tapahdu kuin kokeessa. Ylivireisyydestä johtuen seuraaminen oli muutenkin normaalia huonompaa kun ei keskittyminen tietenkään ollut ihan parasta. Rássi rauhoittui kuitenkin kaavion edetessä, teki nopean istumisen ja ok maahanmenon. Noudoissa alkoi taas nostaa virettä, ja A-esteellä olikin sitten siinä tilassa, että huudahti lähtiessä ja palautti komeasti hypyn kautta. Sieltä vielä nätti palautus eteen, ja puutteelliseksihan se meni. Eteenmeno oli aika huikea, siinä taas ylivireisyydestä ei ole haittaa :D Kaikki muu A-esteen yli noutoa lukuunottamatta erinomaista, joten tottis 93 p.

Henkilöetsintä olikin aika hazardi lähtökohtaisesti. Olin itse hyvin huonovointinen. Oli niin paha olo, etten voinut juoda mitään ja aavistelinkin että kysessä ei ollut mikään jännittäminen vaan oikein sairastaminen. Rássin kokeita edeltävät reenit menivät melko lailla niin kuin niitten ei olisi pitänyt mennä. Kolmen viikon treenitauko hausta oli varmaan tehnyt tehtävänsä ja se lähti treeneissä kahdesti ekalle pistolle rulla suussa. Kolmannella yrityksellä ylimääräiset höyryt oli purettu ja homma alkoi luistaa. Ja tämä oli siis kesän eka kerta kun ilmaisun kanssa on ollut ongelmaa, vaikka sitä on pistotettu helteellä kunnon äärirajoilla ym. paikkaa, jossa olisi voinut sekoilla ilmaisussa.

Hyvä puoli Rássilla on, että se pystyy tekemään hyviä pistoja ja etsii maalimiehiä hyvällä motskalla, toiminnassa nopeutta löytyy. Koe alkoi kuten pelkäsinkin mutten toivonut, rulla suuhun ja pistolle. Koira kuitenkin etsi maalimiehet, eikä tehnyt valeita. Ekalla pistolla näin koiran käytöksestä että kävi maalilla, joten ei ongelmaa. Näyttö hyvä. Toisella puolella heti olisi löytynyt toinen maalikin, mutten hyväksynyt ilmaisua kun en kerta kaikkiaan tiennyt juoksiko se vain rulla suussa vai ilmaisiko. Kuulin kuitenkin, että maalilla oli käynyt. Vaihdoin taas puolta ja sitten alkoi koiraki pelittämään. Radan kolmas maali, meille toinen ukko nousi ihan mallikkaasti. Huh! Ilmaisu niin menee vaihtoon. Alunperinkin siitä olisi pitänyt tehdä haukkuva, kuten minua silloin kehoitettiinkin tekemään. Enkä edes oksentanut, vaikka nieliksitytti tuossa vaiheessa iltaa jo kovasti.

Esineruutu oli ensin ihan kummallista juoksentelua. Lähetin sen toisen kerran, ja sitten se rupesikin töihin, etsi ja toi samantien esineen nätillä luovutuksella. Tuomari arvioi ettei se heti tiennyt mistä oli kyse, ja siltähän se näytti. Tein sille kuitenkin ennen ruudulle menoa autolla esineen haun läheltä vihjeeksi, mutta niin vain kävi tässäkin jotain mitä treeneissä ei koskaan. No, jotain pistemenetyksiähän siitä tuli, muttei epäonnistumista kuitenkaan.

Maastot kaiken kaikkiaan 194 p. Yhteensä 287p ja 1-tulos. Lopputulemana suurimmat ongelmat olivat tottiksen ylivireisyys ja maastossa rullan kanssa toimiminen pistolle lähdettäessä. Ukothan se kyllä etsii ja näytöillä käyttäytyminen oli kovin jees ja hallinta hyvä. Jos Rássi hakukokeita jatkaa, se ilmaisee jatkossa haukkumalla. Tällä hetkellä vain tilanne on se, että purutreenejä ja hakutreenejä on vaikea saada sopimaan samalle viikolle. Kummatkin kun ovat säännöllisen epäsäännöllisinä päivinä.

Helteitä on viimeiset pari päivää piisannut. Lapinkoira viihtyy ulkona varjossa, kun taas belgi on läähättänyt siellä missä minäkin olen eli tässä tapauksessa maannut sairaana mahataudissa sisällä.

Viisas koira etsii varjoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Pennut lähenevät viikon ikäpyykkiä