JK2 -kertomus

Muhos 29.8 2013 torstai-ilta. Kuuden koiran koe, joista neljä koirakkoa paikalla. Kaikki belgejä, yksi tervu ja kolme malinoissia. Jaoimme samalla itsellemme mestaruudet tervu-, näyttelymalinois-, urosmalinois- ja käyttömalinoisluokissa ;) Koulari 3/4 koiralle. Lähes tyven, viileä ilta. Maasto kuivaa KoskaLieSatanutViimeksiEnEdesMuista. Tuomarina Allan Aula.

Ensin tottis. Rássi ylivireessä, minä jännityksessä. Hakkui minua laukauksilla (haa, tätä ei ennen olekaan nähty), piti kuitenkin paikkansa varsin hyvin. Kaikki muu ihan jees ja korrektia, noutojen palautuksissa kapula pyöri suussa (haa, tämä on nähty tyyliin aina). Noutoihin lähtöäänet. Eteen meno puutteellinen, mutta yleisöystävällinen ja hauska. Koirasta näkyi vain hännänpää kun se tykitti suoraan pusikkoon eikä todellakaan pysähtynyt. Tuomariarvostelua Rássi oli kuunnellut tarkkaavaisesti pää kallellaan. T87.

Maastot alkoivat esineruudulla. Loistava, perfect 30 p. Pistotin sen suoraan ekalle esineelle, täydellinen palautus, suu ei käynyt yhtään. Toiselle pistolle painoi hyvällä työskentelyllä takarajaan, kääntyi vasempaan ja palasi vasenta sivua pitkin, sai hajun ja palautti esineen vasemmasta takakulmasta välittömästi. Minä: "Hieeeno koira!" Tuomari-Allu: "Hienoja olette molemmat!"

Jäljelle kiva jana, jolle tosin aioin koiran lähettää janapuun vasemmalta puolelta risukkoon ja tuomari kehotti kuitenkin vaihtamaan puun puolta, jotta koiran ei tarvitse painaa suoraan risukkoon. Good point. Jälki noin 5 m janan takamerkiltä. Koira eteni täydellisesti suoraan eteen, liina suoraksi täyteen 10 m ja ohjaaja perään. Jäljen kohdalla koiralla tuli epävarmuus. Se oli lähdössä vasemmalle, kääntyikin takaisin janalla ja tunnusteli oikeaa, päätti sittenkin lähteä vasemmalle.
Liina kiristyy täyteen kymppiin ja tuomari käskee takaisin janalle. Koira pyydetään takaisin niin kuin käsky kuului, liina jää kiinni kannon ympäri. Ohjaaja löysää otteen liinasta, koira palaa janalle ja lähtee hieman epävarmana oikeaan suuntaan. Nappaan kiinni liinasta ja koira lähtee etenemään määrätietoisemmin. Olipa jännittävää.
Hyvin onnistuin olemaan janalla passiivisena ja annoin Rássin tehdä työt. Siitä annan itselleni muutamia omavaltaisia pisteitä.
Eka keppi jäi niin kuin arvata saattaa. Loput nousivat mukavasti suorilla, nopeilla ilmaisuilla. No problem. Ei mitään ongelmia kulmissa. Koira jäljesti tyvenessä ihan jäljen päällä. Polkijan jalanjäljet nimittäin paikka paikoin erottuivat kuivassa jäkälikössä.
En palannut etsimään ekan suoran keppiä, vaan kaarsin autolla reilussa etuajassa luovuttamaan ne viisi koiran löytämää kepukkaa. Pisteethän riittivät enivei koulariin, ja mulle siinä tapauksessa tuloksella ei ole mitään väliä. Sunnuntaina nimittäin korkataan kolmonen.
M174. YHT. 261 ja kakkostuloksella JK2.

Olen minä kyllä erityisen viisas ja hauska otus!

Kommentit

  1. Onnittelut koularista! kuninkuusluokka odottaa teitä taitavia! Hyvä tytöt!!
    Onnitellen, Minna & turrikat

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsekattuja

Passikuvia

Kuvaterveisiä Pietan penskoilta ja Kennelliitolta